maandag 3 oktober 2011

niet te delen

Er is één ding dat ik niet kan delen. Dat is mijn geloof.
Ik ben op gevoed en opgegroeid in een hervormd gezin. Mijn Ouders hebben mij meegenomen in dit geloof.
Ik heb belijdenis gedaan en ben in de kerk getrouwd. De kinderen zijn gedoopt en we probeerden hun te overtuigen, maar hun ongeloof was zo sterk dat ik op den duur alleen naar de kerk ging samen met Lucas die toen nog maar 4 jaar oud was. De anderen vinden het allemaal onzin, erg jammer. Ik krijg wel mijn kracht van God mee, ik steun dan op Hem.
Nadat Rien in dec. 2009 bij me wegging heb ik tot en met de  kerst overgeslagen om naar de kerk te gaan, maar ben vanaf januari 2010 weer trouw gegaan, zover het ging.
Ik heb nu een relatie met Hans die van huis uit niet gelovig is. In het begin toen hij bij mij in het weekend was, ging ik ook niet naar de kerk. Maar wat ik wel fijn vond dat Hans met Pasen wel met me mee wilde. Ik vertelde dat ik ook graag met Goede vrijdag  zou willen gaan, daarop zei Hans dat hij met me mee ging.
Ik vond dat erg lief en het deed me goed.

Afentoe gingen we naar de kerk. Hans leerde daar ook mensen kennen. In de vakantie kwam het er helemaal niet van.
Maar afgelopen zondag werden er 5 kinderen gedoopt waarvan ik een aantal ouders van ken. Ook Hans kende een echtpaar. Samen met Ina gingen we naar de pauluskerk. Het was mooi om te zien hoe de kinderen gedoopt werden.
Toch ook wel erg emotioneel , Ina schoot vol omdat ze Olaf mist en ik moest ook denken aan de doop van mijn kinderen die er nu niets meer aan doen. En dan ook nog het Lied van 'Heer van hierboven' die ik zo mooi vond en ook op onze bruiloft gezongen hadden ( had ik toen zelf aangegeven). Alles bij elkaar werd het mij even te veel. Er flitsten zoveel dingen door mijn hoofd.


Deze maand zouden we 25 jaar geleden getrouwd zijn en nu is bijna alles rond voor de scheiding.
Ik ben nu zeker veel gelukkiger dan de laatste jaren van mijn huwelijk.
Ik heb nu een lieve vriend, die liefde en aandacht geeft. Dat is zoveel waard.
We kunnen goed praten en alles delen, alleen het geloof delen we niet, maar dat vind ik helemaal niet belangrijk.Vertrouw elkaar en geef elkaar steun in goede en minder goede tijden.
Daar ga(an) ik/we voor........er zoveel moois op de wereld..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten